Войти Регистрация
Корзина 0 позиций
на сумму 0 грн.
Що краще? Одноразова пляшка води чи багаторазові пляшки?
Щось цікаве

Що краще? Одноразова пляшка води чи багаторазові пляшки?

Що краще? Одноразова пляшка води чи багаторазові пляшки?

Що краще? Одноразова пляшка води чи багаторазові пляшки?

В Україні розпочато заборону пластикових пакетів на рівні держави. Згідно останніх новин йде мова про обмеження розповсюдження пластику та штрафи при порушенні відповідних правил.

Якщо з пакетами більш зрозуміло (їх можна замінювати аналогічними предметами з екологічних матеріалів), проте як бути з пляшками? Чи це так само шкідливо? Чи відрізняється велика багаторазова пластикова тара для води (від 5 л) від пляшок 0,5 – 1,5 л?

Хоч і вся тара виготовлюється з пластика, але одноразові та багаторазові пляшки мають вагому та принципову різницю. Давайте розберемося, з якої пляшки краще пити, щоб застерегти себе від харчового і навіть хімічного отруєння!

Якщо дивитися з економічної точки зору, то вода в одноразових пляшках – це переплата, так як у вартість включені витрати на виробництво тари. Вибираючи варіант з багаторазовою пляшкою, ви економите, так як платите за ємність 1 раз, а потім обмінюєте повні балони на порожні.

З точки зору здоров’я, то пластикові однаразові ємності можуть виділяти небезпечні хімікати. Тому, купуючи воду в одноразових пластикових пляшках, звертайте увагу позначення. Наприклад:

  • маркування «1» (PET або PETE) - призначена тільки для одноразового використання. Особливо це небезпечно влітку, тому що такий пластик на сонці починає виділяти токсичні речовини);
  • маркування «3» і «7» (PVC і PC) - пластик, який виділяє токсичні речовини, повторно використовувати не можна;
  • маркування «2» і «4»,«5» РР – підходять для повторного застосування.

Ще один аргумент на користь багаторазових пляшок - турбота про екологію. За дослідженнями вчених приблизно ¾ пластикових пляшок, відправлених в сміття, не переробляються!

Якщо ви хочете використовувати ємність багаторазово, вибирайте спеціальні багаторазові пляшки з пластика з відповідним маркуванням. Врахуйте, що такі ємності не можна мити окропом, потрібно ретельно промивати теплою водою і дезінфікувати безпечним засобом.

Багаторазові бутлі доставки «Чистої води» при кожній заміні проходять ретельне очищення та знераження.

Але як бути, коли ви в дорозі, на прогулянках і тд?

Як варіант, мати при собі пляшечку маркування «2» і «4»,«5» РР, дома кожного разу промивати її та наповнювати «Чистою водою» з бутля.

Так ви робите внесок в екологію (тому що не використовуєте шкідливий пластик, який потім псує ґрунти та підземні води!), а також внесок у власне здоров’я (тому що знаєте, що п’єте дійсно чисту воду!).

Повернутися до списку